Βούρτσα για Περιποίηση Τρωκτικών της Happypet

Μην παραμελείτε τη γούνα του κουνελιού σας! Aκόμη κι αν είναι κοντότριχο, πρέπει να τη βουρτσίζετε συχνά για να απομακρύνετε το νεκρό τρίχωμα. Αν δεν το κάνετε, οι συνέπειες στην υγεία του θα είναι σοβαρές. Και μην σκεφτείτε να το κάνετε ποτέ μπάνιο, μπορεί να του κοστίσει τη ζωή!

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις γάτες, έτσι και τα κουνέλια αγαπάνε την καθαριότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που ασχολούνται με τη γούνα τους, γλύφοντάς την σχολαστικά για να απομακρύνουν τις βρωμιές και να δείχνει περιποιημένη. Επομένως, αν έχετε κουνέλι στο σπίτι, πέρα από το να καθαρίζετε τον προσωπικό του χώρο, σας προτείνουμε να ασχοληθείτε και με την καθαριότητα του τριχώματός του. Ειδικά, όταν το κουνέλι σας ανήκει σε κάποια μακρύτριχη ράτσα όπως, για παράδειγμα, τα κουνέλια Ανγκόρα που πρέπει να χτενίζονται καθημερινά.

Το ζώο δεν μπορεί να το κάνει από μόνο του τόσο όσο χρειάζεται, με αποτέλεσμα να καταπίνει τις τρίχες, κάτι που εν καιρώ θα επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία του.

Η συχνότητα με την οποία χτενίζουμε το κουνέλι μας εξαρτάται κυρίως από τη φυλή του.

Οι μακρύτριχες φυλές πρέπει να χτενίζονται απαραιτήτως καθημερινά, ενώ οι κοντότριχες 1-2 φορές την εβδομάδα, με εξαίρεση τις περιόδους που αλλάζουν τρίχωμα, όπου θα πρέπει να χτενίζονται πιο συχνά.

Αυτό συμβαίνει 4 φορές το χρόνο, με τις 2 από αυτές, το τρίχωμα που πέφτει να είναι περισσότερο. Αν, λοιπόν, μέχρι σήμερα ανήκατε σ’ εκείνους που δεν χτένιζαν το κοντότριχο κουνέλι τους, πρέπει να αλλάξετε τακτική.

 

Βάρος 1 kg
ΣΧΕΔΙΟ

,